23.3.2013

Aranami

Etsiskelin Ravelrystä jotain kivaa huivimallia ja törmäsin Aranami-huiviin. Ohje ei näytä olevan ihan uusi, mutta jostain syystä samantien kun olin päättänyt sellaisen tehdä, alkoi malli osua silmiin useammastakin paikasta. Vaan eipä se mitään haittaa. Ei niitä silti taida jokaisen vastaantulijan kaulalta löytyä.

Ensimmäisenä aloitettu huivi on vieläkin kesken koska langan menekki yllätti ja pitäisi ehtiä hakemaan hiukan lisää. Mutta toiseen lankaa oli riittävästi ja se on päässyt jo käyttöön. Tykkään!


Lanka oli ihan uusi tuttavuus Holst Garnin Supersoft Uld. Neuloessa lanka tuntui tosi karhealta ja "supersoft" tuntui lähinnä vitsiltä. Mutta liotus teki taas ihmeitä ja huivi on kaulalla oikein miellyttävä. Näin jälkikäteen ajateltuna laittaisin värit vähän eri järjestykseen, mutta hyvä se on näinkin. Pingottamisen jälkeen huivin leveys on 200cm ja pituus 43cm.


Huivi valmistui suht nopsasti, silmukoiden luomisesta viimeisten lankojen päättelyyn meni puolisentoista viikkoa. Pääteltäviä langanpäitä tuntui alkuun olevan ihan julmetusti, mutta loppujenlopuksi nekin tuli pääteltyä lähes huomaamatta. Motivaattorina oli sisäinen pakko saada huivi käyttöön Barcelonan matkalle. Ja valmistuihan se - lentokoneessa (sentään menomatkalla...).

Puikot olivat aika paksut tälle langalle - käytin 3,75mm puikkoja kun suositus on 2-3mm, mutta huivista tuli isommilla puikoilla mukavan ilmava.

Lankaa jäikin vielä aika paljon. Tekisi mieli tehdä raitaa.

Ei kommentteja: